Aan de slag? Vraag een demo aan »
Alle blogartikelen
DigiReady? Doorstart voor lessen digitale geletterdheid

DigiReady? Doorstart voor lessen digitale geletterdheid

Persbericht doorstart CodeSkillz

Door Lars Middel op 30-08-2022 • Leestijd: 1 min Digitale Lesmethode Digitale Geletterdheid

EINDHOVEN - Als gevolg van Corona moest het veelbelovende onderwijspakket CodeSkillz in februari de deuren sluiten. Nu wordt er onder leiding van oprichter Lars Middel toch een doorstart gemaakt. Samen met tech-ondernemer Bas Schleijpen wordt het pakket onder de nieuwe naam DigiReady nu alsnog doorgestart.


De start-up CodeSkillz begon in 2018 als een lesmethode voor digitale vaardigheden en andere 21st century skills in het middelbaar onderwijs. Hoewel de lesmethode helemaal compleet was ging de uitrol niet zoals gepland. Middel: “door Corona lockdowns stonden scholen compleet op z’n kop. Er moest veel anders in een korte tijd, zeker met het huidige lerarentekort. CodeSkillz was voor sommige scholen juist een uitkomst, maar toch voor een hoop andere kwamen lessen in een nieuw onderwerp even op de laatste plaatst”.

Extra zuur was het dan ook dat scholen na de lockdowns weer veel interesse hadden. “Eerst voelde dat als mosterd na de maaltijd, maar uiteindelijk gaven die gesprekken met scholen wel de motivatie om nog een poging te doen” aldus Middel. “Het belang van digitale geletterdheid is tijdens Corona alleen maar duidelijker geworden en wij hebben daarvoor een uitstekende online lesmethode.”

Digitale Geletterdheid wordt door zowel SLO als Kennisnet beschouwd als de manier om de generatie van nu voor te bereiden op de digitale samenleving. Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, maakte in mei 2022 zijn plan bekend waarbij o.a. digitale geletterdheid versneld een plek gaat krijgen in het curriculum. Onder het onderwerp Digitale Geletterdheid vallen verschillende domeinen zoals mediawijsheid, informatievaardigheden, ICT-basisvaardigheden en computational thinking. DigiReady biedt de gehele totaaloplossing voor scholen om snel en gemakkelijk, en ook nog eens op een leuke manier, aan de slag te gaan met Digitale Geletterdheid - als vak of als project.

Om het bedrijf weerbaarder te maken is de nieuwe bedrijfsstructuur zo opgebouwd dat er snel kan worden geschakeld bij veranderende marktomstandigheden. Schleijpen: “Bovendien kunnen we de organisatie nu geheel draaiende houden uit eigen middelen, waardoor we niet meer op zoek hoeven naar leningen of investeerders”. Middel vult aan: “De onderwijsmarkt vraagt om een lange adem, maar wij zitten erin voor de lange termijn.”

Vanaf januari 2023 gaat het pakket weer in de lucht. Scholen die het pakket al hadden afgesloten maar er door het faillissement geen gebruik van konden maken krijgen de mogelijkheid om dat alsnog te doen. “Daartoe zijn we niet verplicht, maar omdat we het zo vervelend vinden voor de scholen gaan we het op onze kosten toch aanbieden” aldus Middel. Daarnaast gaat DigiReady nieuwe scholen aansluiten en verbreden naar het basisonderwijs.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 1 keer per maand.

Aanbevolen blogs

DigiReady? Doorstart voor lessen digitale geletterdheid

Maak kennis met het lesmateriaal van DigiReady!

DoorLars Middelop

Hoi, ik ben Robin de ruimtereiziger! Graag neem ik je in deze blog mee in mijn digitale wereld en leg je uit het hoe het digitale leerplatform van DigiReady werkt.

Lees nu »