Aan de slag? Vraag een demo aan »

Lesmethode Entree

Inloggen met Entree

Single Sign-on (SSO)

Je kunt makkelijk inloggen in DigiReady met je schoolaccount via de Entree Federatie. Entree is een initiatief van Kennisnet. Meer dan 90 procent van de scholen in het VO en MBO heeft zich aangesloten op Entree Federatie. Ook steeds meer scholen in het PO melden zich aan. Zo kunnen leerlingen en docenten inloggen bij DigiReady zonder een nieuw account aan te hoeven maken. Is jouw school nog niet aangesloten? Geen paniek, leerlingen kunnen dan inloggen via een unieke klascode.

Inloggen in DigiReady kan gemakkelijk met je schoolaccount, via de Entree Federatie.Inloggen in DigiReady kan gemakkelijk met je schoolaccount, via de Entree Federatie.

Wellant College
SintLucas
Van Maerlantlyceum
Eckart College

Duizenden leerlingen maken al gebruik van de unieke lesmethode van DigiReady. Ervaar zelf hoe DigiReady jouw school vooruit kan helpen.

Bekijk de methode

Veelgestelde vragen

Hoe werkt inloggen met schoolaccount (Entree)?

Zowel in het docentenportaal en het leerlingenportaal zie je op de inlog pagina een grote roze knop ‘inloggen met schoolaccount’.

Als je hier de eerste keer op klikt zul je een lijst met onderwijs instellingen zien. In de zoekbalk kun jij de naam van jouw instelling typen om deze snel op te zoeken.

Lijst met onderwijs instelling

Lijst met onderwijs instelling

 • Let op: soms zul je de naam van je schoolkoepel moeten invullen, dus kan je jouw school niet vinden in de lijst, probeer die naam dan eens.
 • Tip: Je kan het selectie vakje ‘Onthouden als standaard’ aanvinken, dan zal de volgende keer jouw instelling gelijk al geselecteerd zijn.

Je wordt hierna naar de inlog pagina van jouw school gebracht. Dit is bijvoorbeeld het Magister, Somtoday, of Microsoft 365 inlog scherm. Hierin vul je je gebruikelijk inlog gegevens in.

Je wordt dan terug gebracht naar DigiReady. Als dit je eerste keer is dat je bij DigiReady inlogt dan zul je nog een aantal gegevens moeten aanvullen. Anders ben je gelijk ingelogd.

Als je al via een andere website (lesmethode of ELO) ingelogd bent met je schoolaccount dan wordt mogelijk de stap waarbij je je school moet selecteren en het inloggen overgeslagen.

Entree

Om inloggen met schoolaccounts mogelijk te maken maakt DigiReady gebruik van Entree. Entree is een service van Kennisnet.

Entree logo

Kennisnet ondersteunt en adviseert de PO-Raad, de VO-raad, de MBO Raad en saMBO-ICT bij het invullen van hun rol als belangenbehartiger en vertegenwoordiger van de onderwijssector(en). Kennisnet wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Veel scholen in Nederland en leveranciers van digitaal lesmateriaal hebben zich aangesloten bij Entree om op een veilige manier te kunnen inloggen.

Kortom, Entree is een betrouwbare en gemakkelijke link tussen scholen en digitaal lesmateriaal.

Is dit antwoord nuttig?
Sorry om te horen. Hopelijk kunnen we je verder helpen. Stuur ons gerust een email!
Dankjewel voor je feedback!

Inloggen met schoolaccount geeft een foutmelding

Er kunnen twee type foutmeldingen zijn.

 • Entree geeft een foutmelding, bijvoorbeeld een HTTP 400 melding.
 • Of DigiReady geeft een foutmelding, bijvoorbeeld Referentie ID: 32-1.1.3.
Lees hieronder hoe we deze kunnen oplossen.

Entree foutmelding

Entree Foutmelding: HTTP 400

Entree Foutmelding: HTTP 400

Logt de leerling in via Entree en krijgt een foutmelding? Verwijder dan de cookies via de browser, en ga opnieuw naar https://start.digiready.nl/ en klik op ‘inloggen met schoolaccount’. Nog steeds problemen? Ga door naar de volgende stap.

Neem contact op met ons via [email protected]. Om je zo goed mogelijk te helpen hebben de volgende gegevens nodig:

 • De naam en het e-mailadres van de leerling of docent die inlog problemen heeft.
 • Heeft deze persoon eerder via Entree ingelogd? Was dit succesvol?
 • Een foutcode en/of screenshot (of zelfs foto) van de fout die je ziet.

We zullen ons best doen om zo snel mogelijk het probleem op te sporen en te verhelpen.

DigiReady foutmelding

Foutmelding: Jouw school is (nog) niet aangemeld voor DigiReady.

Foutmelding: Jouw school is (nog) niet aangemeld voor DigiReady.

 1. Foutmelding:Jouw school is (nog) niet aangemeld voor DigiReady. Neem contact op om toegang te krijgen tot het systeem.

  In dit geval is jouw school al wel aangesloten tot Entree, maar hebben wij helaas jouw instelling nog geen toegang geven tot tour-accounts of de complete lesmethode. Dit kunnen we snel voor je oplossen! Neem contact op met [email protected]. Geef aan dat je (1) deze foutmelding kreeg en van (2) welke school/ instelling je bent. Stuur ook de (3) Referentie ID mee die je in beeld ziet, zo kunnen wij je nog sneller helpen.


 2. Foutmelding:Je kunt alleen inloggen in het leerlingenportaal.

  In dit geval wordt jouw schoolaccount aangezien voor een leerling account. Je hebt daarom geen toegang tot het DigiReady docentenportaal. Ben je wel een docent? Dan is dit natuurlijk niet de bedoeling. Neem contact op met [email protected]. en vertel ons deze (1) foutmelding en stuur ook de (2) Referentie ID mee die je in beeld ziet.

  Wij zullen controleren of de fout bij ons ligt, of dat jouw school de verkeerde gegevens bij het inloggen naar ons stuurt. In dat laatste geval zal dit moeten worden opgelost door de ICT-dienst of verantwoordelijke van jouw instelling. In je eerste mail naar ons kun je alvast (3) de contactgegevens van je ICT-verantwoordelijke met ons delen. Dan kunnen wij direct de technische gegevens communiceren


 3. Foutmelding:‘Er ging iets mis. Neem contact op met DigiReady om het probleem te verhelpen.’ of ‘Er ging helaas iets mis. Neem contact met ons op.’

  Helaas is nog onduidelijk wat deze fout heeft veroorzaakt, maar wij gaan ons best doen!
  Neem contact op met [email protected]. en communiceer met ons de volgende gegevens. Deze (1) foutmelding, van (2) welke school of instelling je bent, en de (3) Referentie ID die je in beeld ziet.

Is dit antwoord nuttig?
Sorry om te horen. Hopelijk kunnen we je verder helpen. Stuur ons gerust een email!
Dankjewel voor je feedback!

Mijn school staat niet in de lijst met instellingen

Om inloggen met schoolaccounts mogelijk te maken maakt DigiReady gebruik van Entree. Jouw school moet bij Entree aangemeld zijn om van deze functie gebruik te kunnen maken.

In het VO zijn vrijwel alle scholen aangemeld voor Entree. Let op: soms zul je de naam van je schoolkoepel moeten invullen, dus kan je jouw school niet vinden in de lijst, probeer die naam dan eens.

Hier vind je een lijst van alle aangemelde scholen.

Mocht je school of instelling er niet tussen staan. Neem dan contact op met [email protected]. Wij zullen je toegang verlenen via de tweede methode: inloggen via email.

Wilde je DigiReady alleen eens uitproberen? We kunnen ook altijd een online demonstratie geven. Dan zullen we, bijvoorbeeld via Microsoft Teams, een rondleiding geven door het leerlingen- en docentenportaal. En heb jij alle kans om direct vragen te stellen. Maak hiervoor een afspraak via deze link.

Entree is een service van Kennisnet. Kennisnet ondersteunt en adviseert de PO-Raad, de VO-raad, de MBO Raad en saMBO-ICT bij het invullen van hun rol als belangenbehartiger en vertegenwoordiger van de onderwijssector(en). Kennisnet wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Veel scholen in Nederland en leveranciers van digitaal lesmateriaal hebben zich aangesloten bij Entree om op een veilige manier te kunnen inloggen.

Is dit antwoord nuttig?
Sorry om te horen. Hopelijk kunnen we je verder helpen. Stuur ons gerust een email!
Dankjewel voor je feedback!

Hoe loggen mijn leerlingen de eerste keer in?

Hieronder ziet de stappen die uw leerlingen moeten doorlopen wanneer zij de eerste keer inloggenbij DigiReady met hun school account:

 1. Een leerling gaat naar https://start.digiready.nl .
 2. De leerling ziet dan het onderstaande scherm en klikt op de roze knop ‘Inloggen met schoolaccount’.
  Voorbeeld van inlogscherm

  Voorbeeld van het inlogscherm.

 3. De leerling krijgt dan het volgende scherm te zien en kiest hier zijn/haar school uit de lijst.
  Lijst met onderwijs instelling

  Lijst met onderwijs instelling.

 4. De leerling logt vervolgens in bij de online lesomgeving van zijn/haar school.
 5. Daarna komt de leerling op onderstaande pagina terecht. Hier vult de leerling nog een paar laatste gegevens aan zoals zijn/haar klas en opleidingsniveau.
  Voorbeeld scherm laatste stap eerste keer inloggen met schoolaccount

  Laatste stap eerste keer inloggen met schoolaccount.

 6. Hierna is het inloggen voltooid.

Is dit antwoord nuttig?
Sorry om te horen. Hopelijk kunnen we je verder helpen. Stuur ons gerust een email!
Dankjewel voor je feedback!

Bekijk alle veelgestelde vragen »