Aan de slag? Vraag een demo aan »
Kinderen die samen aan een opdracht werken

Online kennissessie: “Waar is behoefte aan voor digitale geletterdheid in het VMBO?”

Digitale geletterdheid is een onderwerp waar we de laatste jaren niet meer onderuit komen. Zo zal ook het VMBO eraan moeten geloven om digitale geletterdheid te gaan invoeren. Maar waar begin je? Waar heeft het VMBO extra behoefte aan? Hoe kunnen wij onze leerlingen digitaal geletterd maken? Wij kunnen begrijpen dat dit zo makkelijk nog niet is. Daarom organiseert DigiReady een online kennissessie voor docenten in het VMBO.

Wat houdt de online kennissessie in?

Samen met negen andere docenten uit het VMBO gaan we virtueel met elkaar om tafel zitten. Gedurende 1,5 uur kunnen er gedachten met elkaar worden uitgewisseld over digitale geletterdheid. Hierbij kun je jouw standpunten, knelpunten en ideeën delen, maar ook luisteren naar de dingen waar jouw collega’s tegenaan lopen of oplossingen die zij gebruiken.

Wanneer zal dit plaatsvinden?

Deze kennissessie zal plaatsvinden op woensdag 21 april van 15.00 tot 16.30 uur. Doordat het digitaal is, zit je niet met reistijd of iets dergelijks, maar kun je via een Teams uitnodiging die je voorafgaand ontvangt per mail gemakkelijk deelnemen.

Wat is de rol van DigiReady hierin?

Allereerst is dit geen commerciële sales sessie. DigiReady zal dan ook geen salesrol spelen tijdens de kennissessie. Het doel van deze sessie is om erachter te komen waar het VMBO tegenaan loopt als het gaat om digitale geletterdheid en waar behoefte aan is. DigiReady is als moderator aanwezig om te zorgen dat iedereen aan het woord komt en dat verschillende vraagstukken worden behandeld.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt 1 keer per maand.

Wellant College
SintLucas
Van Maerlantlyceum
Eckart College

Duizenden leerlingen maken al gebruik van de unieke lesmethode van DigiReady. Ervaar zelf hoe DigiReady jouw school vooruit kan helpen.

Neem een digitale rondleiding