Aan de slag? Vraag een demo aan »

DigiReady op afstand

Zorg dat jouw leerlingen voorop blijven in digitale geletterdheid!

Zeker in de huidige tijd is er veel aandacht voor online onderwijs. Voor veel scholen betekent online onderwijs een grote verandering in de manier waarop lessen gegeven worden. De lesmethode van DigiReady is uitermate geschikt voor online onderwijs en kan met slechts enkele kleine aanpassingen digitaal in plaats van klassikaal gegeven worden.

leerling werkt aan DigiReady opdracht

Hoe geeft u de lessen digitaal?

De DigiReady lessen zijn met slechts enkele kleine aanpassingen makkelijk om te toveren tot volledig digitale lessen.

  1. Een DigiReady les begint met een presentatie door de docent. Hiervoor biedt DigiReady geprepareerde slideshows aan. Deze zijn al afgestemd op de aandachtsspanne van leerlingen. Deze presentatie is ook makkelijk te geven via bijvoorbeeld Microsoft Teams of Zoom. Een andere mogelijkheid is om per slide een audio opname te maken en deze presentatie met de leerlingen te delen, zo kunnen zij in hun eigen tempo de presentatie doornemen.

  2. De leerlingen kunnen vervolgens zelfstandig met de opdrachten aan de slag gaan. De opdrachten worden digitaal gemaakt, hiervoor heeft de leerling alleen een laptop of tablet en een internetverbinding nodig.

  3. Als de leerling vastloopt bij een vraag kan de digitale avatar, Robin, om hulp gevraagd worden. Robin kan verschillende tips geven. Daarnaast geeft Robin bij een verkeerd antwoord ook inhoudelijke feedback.

  4. Daarnaast kunnen ook de groepsopdrachten gemaakt worden met behulp van bijvoorbeeld break out rooms in Zoom of Microsoft Teams.

  5. De docent kan ervoor kiezen om de opdrachten samen met de leerlingen aan het einde van de les te evalueren via bijvoorbeeld Zoom/Skype/Microsoft Teams. Ook kunnen de resultaten en de voortgang van de online opdrachten in detail in het docentenportaal worden bekeken. Op die manier kan de docent zien welke onderwerpen of leerlingen extra aandacht behoeven en dit meenemen naar de volgende les.

Ervaar zelf hoe DigiReady jouw school vooruit kan helpen

Bekijk de digitale rondleiding