Aan de slag? Vraag een demo aan ยป
โ† Terug naar overzicht

Hoe meld ik me aan voor extra klassen?

Je hebt de mogelijkheid om jezelf als docent aan te melden voor meerdere klassen binnen jouw school. Dit doe je bijvoorbeeld bij het aanvang van het schooljaar of wanneer je een klas van een collega overneemt.

Het toevoegen van de juiste klassen aan je profiel stelt je in staat om de voortgang van jouw leerlingen te volgen en het huiswerk van hen te beoordelen via het docentenportaal.

Bij je eerste keer inloggen met je schoolaccount wordt je gevraagd om aan te geven welke klassen je onderwijst. Je hebt echter ook de mogelijkheid om op een later moment nog extra klassen toe te voegen. Hieronder leggen we uit hoe je dat doet.

 1. Als docent log je in op het docentenportaal via: https://docent.digiready.nl .
 2. Eenmaal ingelogd, ga je naar de sectie 'Mijn klassen'.
  Voorbeeld van inlogscherm

  Voorbeeld van het Mijn klassen scherm.

 3. In dit overzicht tref je alle huidige klassen aan waarin je lesgeeft en al terugziet binnen het docentenportaal. Bovendien kun je nieuwe klassen toevoegen door te klikken op 'Bekijk andere klassen binnen je school >'.
 4. Dit brengt je op een nieuwe pagina terecht met een lijst van beschikbare klassen. Hier kun je jezelf inschrijven voor een of meerdere klassen door simpelweg op de knop '+ Mijn klassen' te klikken die staat bij de klas die jij gaat lesgeven.
  Voorbeeld scherm laatste stap eerste keer inloggen met schoolaccount

  Aanmelden voor een klas.

 5. Zodra je dit hebt gedaan, is het aanmelden voor de betreffende klas voltooid! Vergeet niet om deze laatste stap te herhalen voor elke klas waarin je les gaat geven.

We hopen dat deze uitleg je helpt bij het inschrijvingsproces voor extra klassen. Als je verdere vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Sorry om te horen. Hopelijk kunnen we je verder helpen. Stuur ons gerust een email!
Of stuur hier rechts onderin een chatbericht.
Dankjewel voor je feedback!