Aan de slag? Vraag een demo aan »
← Terug naar overzicht

Hoe werkt inloggen met schoolaccount (Entree)?

Zowel in het docentenportaal en het leerlingenportaal zie je op de inlog pagina een grote roze knop ‘inloggen met schoolaccount’.

Als je hier de eerste keer op klikt zul je een lijst met onderwijs instellingen zien. In de zoekbalk kun jij de naam van jouw instelling typen om deze snel op te zoeken.

Lijst met onderwijs instelling

Lijst met onderwijs instelling

  • Let op: soms zul je de naam van je schoolkoepel moeten invullen, dus kan je jouw school niet vinden in de lijst, probeer die naam dan eens.
  • Tip: Je kan het selectie vakje ‘Onthouden als standaard’ aanvinken, dan zal de volgende keer jouw instelling gelijk al geselecteerd zijn.

Je wordt hierna naar de inlog pagina van jouw school gebracht. Dit is bijvoorbeeld het Magister, Somtoday, of Microsoft 365 inlog scherm. Hierin vul je je gebruikelijk inlog gegevens in.

Je wordt dan terug gebracht naar DigiReady. Als dit je eerste keer is dat je bij DigiReady inlogt dan zul je nog een aantal gegevens moeten aanvullen. Anders ben je gelijk ingelogd.

Als je al via een andere website (lesmethode of ELO) ingelogd bent met je schoolaccount dan wordt mogelijk de stap waarbij je je school moet selecteren en het inloggen overgeslagen.

Entree

Om inloggen met schoolaccounts mogelijk te maken maakt DigiReady gebruik van Entree. Entree is een service van Kennisnet.

Entree logo

Kennisnet ondersteunt en adviseert de PO-Raad, de VO-raad, de MBO Raad en saMBO-ICT bij het invullen van hun rol als belangenbehartiger en vertegenwoordiger van de onderwijssector(en). Kennisnet wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Veel scholen in Nederland en leveranciers van digitaal lesmateriaal hebben zich aangesloten bij Entree om op een veilige manier te kunnen inloggen.

Kortom, Entree is een betrouwbare en gemakkelijke link tussen scholen en digitaal lesmateriaal.

Is uw vraag hiermee beantwoord?
Sorry om te horen. Hopelijk kunnen we je verder helpen. Stuur ons gerust een email!
Of stuur hier rechts onderin een chatbericht.
Dankjewel voor je feedback!